Google Adwords Userscript + uitbreiding

Recent heeft Google weer een interface update uitgerold voor Google Adwords. De uitsluitingszoekwoorden en het zoektermen rapport worden hiermee makkelijker te benaderen. Een nadeel van de update is dat toegevoegde en uitgesloten zoekwoorden niet meer groen en rood zijn gearceerd. Het is nu minder overzichtelijk welke woorden wel of niet uitgesloten zijn.

Situatie na de interface update:

zoekwoord toevoegen 1

Wat we eigenlijk willen:

zoekwoord toevoegen 2

Door middel van een userscript is het mogelijk de weergave van een website in je browser aan te passen. Zo kan je de inhoud van een pagina naar je eigen hand zetten. Er zijn inmiddels ontzettend veel userscripts in omloop. Ik heb een aanpassing gemaakt op een bestaand userscript voor Google Adwords. Deze Adwords usability booster biedt functionaliteiten die het managen van je Adwords accounts makkelijker maken en is echt een aanrader. Een userscript kan met behulp van een browser extensie of add-on toegevoegd worden.

Stap 1

Download Greasemonkey (Firefox) of Tampermonkey (Chrome).

Stap 2

Download mijn aangepaste versie van het userscript. Wanneer je de link opent herkent Tampermonkey of Greasemonkey het script direct. Installeer het script en zorg dat deze is geactiveerd.

Download

Stap 3

Vernieuw het tabblad of venster waarin je de Adwords interface hebt geladen. (Ctrl + F5 of Cmd + R).

Done!

De volgende toevoeging zorgt voor de gearceerde tekst. Wellicht kan je nog meer aanpassingen maken (vergroten maken van invoervelden etc).

Was it interesting? Share it, so someone else can read this too!Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *